Super Mario 3D World

Kändes det lite trångt med fyra spelare på de tvådimensionella banorna i tidigare Mario-spel? SUPER MARIO 3D WORLD bjuder in hela familjen till en helt ny värld av underhållning!

Fyra spelbara karaktärer

Spela som Mario, Luigi, prinsessan Peach eller Toad i 3D-världar som trots den extra dimensionen ändå inte är så stora att du går vilse. Mario är lagom bra på allt, Luigi kan hoppa längre och högre, Toad är snabb som en vessla och Peach kan sväva i luften en liten stund. Känns det igen? Om ja, då har du spelat Super Mario Bros. 2. Om nej, då har du förmodligen inte spelat NES-klassikern!
Mjau!

Den helt nya kattdräkten låter våra vänner springa på alla fyra (en ganska lustig syn i sig), klättra på väggar och göra ett dyk i luften som mest påminner om när en katt fått syn på något den verkligen vill ha!
Fantastiska fyran

Flerspelläget bjuder på en del intressanta möjligheter. Du kan till exempel plocka upp dina vänner och bära dem, för att sedan kasta av dem när det passar. Det här kan förstås användas för att hjälpa nybörjare förbi svåra passager, men även för att sabba andra spelares framgång. Spelet har gott om avgrunder att slänga ned skräp i!

Även om grunden i flerspelarläget går ut på samarbete finns det tävlingsaspekter också. I slutet av varje bana vinner den spelare som samlat flest poäng, och jakten på vinsten kan verkligen förändra även den pålitligaste samarbetspartner!
Vad händer egentligen när Mario går in i ett rör?

Rör har oftast varit gröna i Marios värld, och du brukar inte kunna se hur Mario faktiskt tar sig fram igenom dem. SUPER MARIO 3D WORLD introducerar genomskinliga rör, och de är inte bara så för utseendets skull. Du kommer ofta se mynt eller fiender i rören nu, och du kan självklart även styra Mario åt olika riktningar, som vilket håll han ska ”åka” åt. Eldbollar kan kastas in i rören för att besegra fiender som ligger och trycker inuti.
Påverka fienderna och miljöerna med pekskärmen

Med Wii U GamePad får du ett helt nytt sätt att påverka spelvärlden med. De stabila knappkontrollerna används för att styra Mario, medan du med pekskärmen kan stoppa fiender och till och med vissa rörliga objekt i miljöerna! Men det finns fler användningsområden – banorna är nämligen fulla av osynliga och hemliga block och mynt som du kan få fram genom att peka på rätt ställen. Hittar du en plats som ser misstänkt ut ska du röra vid det området på pekskärmen så kanske det dyker upp något på tv-skärmen!
Se dig omkring genom att förflytta Wii U GamePad

Rörelsesensorerna utnyttjas också för att kontrollera kameran. Vanligtvis har spelet en låst vinkel som duger alldeles utmärkt, men du kan ändra denna genom att röra Wii U GamePad åt de håll du vill titta åt. Det är ett utmärkt sätt att hitta gömda föremål som inte syns från den vanliga kameravinkeln, så funktionen ska användas så fort du tror att något finns i närheten!

 • 90%
  Grafik - 90%
 • 85%
  Ljud - 85%
 • 70%
  Handling - 70%
 • 100%
  Spelkontroll - 100%
 • 85%
  Utmaning - 85%
86%